söndag 22 november 2015

Vita vänner - inte vita vidder

Vi har inte några vita vidder här. Däremot har våra vita vänner - kohägrarna - återvänt efter att ha varit borta under regnperioden. Roger i köket säger att när hägrarna kommer tillbaka kommer det inte att regna mer. Luften är också fylld av bruna glador, och återvänt har även blåkråkor och biätare.

tisdag 17 november 2015

En liten liten kolmila

När Per var liten gjorde han ibland små kolmilor. Så här går det till: Linda in lite träbitar i aluminiumfolie. Se till att det finns ett luftningshål. Värm över ett ljus. Den rök som kommer ut ur luftningshålet brinner fint. Och när alltihop har svalnat har vi träkol som glöder bra. 




Inspirationen till att visa mig detta kom nog från ett besök idag vid en fullstor mila. Just nu luktar det bränt här hemma. Men det var kul!

måndag 16 november 2015

Igelkott!

Igår kväll såg vi vår första afrikanska igelkott! Den gömde sig i gräset mellan vårt hus och det stora huset. Ingen kamera var med, så bilden kommer från en bok. Vi trodde först att det var en unge, men läste att de kan vara rätt små

tisdag 10 november 2015

Djur på vägen

Många djur gillar att vara på vägen, men lyckligtvis flyttar de på sig när bilar närmar sig. Det är särskilt vanligt med getter och får, men även höns, kor och pärlhöns.






söndag 8 november 2015

Sydamerika vann


I kväll har vi spelat ett parti boule med våra jobbarkompisar. Det var ganska jämt med det Sydamerikanska laget vann över Europa, Asien och Afrika. Möjligen beroende på att Anna förstärkte Sydamerikanerna. 

Idag söndag tog Anna o jag vår sedvanliga cykeltur. Vi ger oss av i soluppgången och kommer hem efter ett par tre timmar. Sen lite trädgårdsarbete och och en tur till Bantama för att köpa lite jordnötter till eftermiddagens bouleturnering. Nu blir det middag.