torsdag 15 september 2016

Exkursion med jobbet

ÅI fredags hade vi en liten exkursion med jobbet. Det var alla som sitter på kontoret som fick åka ut i fält för att se den verkliga verksamheten. Vi som är på kontoret är ju egentligen bara stöd för att det ska funka i fält.

 Per började med en liten genomgång
Sen visade Emilia och JP vad vi gör i plantskolan
Arno berättade - väl förberedd som alltid - om trädförädlingsarbetet
Alla lyssnar
Vi fortsatte ner till de stora maskinerna och träffade land clearing 

Och där fick vi en genomgång så vi fick veta mer om de inhemska träden
Både Manasseh och Juliet fotograferade flitigt.

Det var bra väder, men mitt på dagen var det lite för varmt, så då var det utmärkt att Roger kom ut med lunch som vi avnjöt under mangoträden.
Det fanns till och med sittplatser!

Vi var mycket nöjda med dagen. Bra att få lite inblick i vad som händer i fält, och även mer respekt för andras yrkeskunnande.
Weed controlgänget hade rast när vi kom förbi.








tisdag 13 september 2016

Eid al-Adha

 Idag har vi firat Eid al-adha. Här är ungefär en tredjedel av befolkningen muslimer, så det är en allmän helgdag i Ghana.

Man klär sig i sina allra finaste kläder och ser till att försonas med varandra. 







Och till minne av Abrahams offer ska ett noga utvalt djur offras. Vi åkte till grannbyn Garadima och kom turligt nog i tid för att vara med. Köttet ges bort till de fattiga - den här dagen ska ingen muslim gå hungrig. Vi såg under vår resa flera fastbundna kor och får som väntade på "sin tur".



Alla doppade ett finger i blodet och satte ett blodmärke i pannan. 

Vi har inte märkt någon fiendskap mellan olika religioner här, utan kyrkor och moskéer ligger grannar utan problem såvitt vi har noterat


fredag 9 september 2016

Brasiliens nationaldag

7 september är det Brasiliens nationaldag. Eftersom vi har brassarna José Paolo och Arno här passar vi förstås på att hissa deras flagga. Och vår ägare bor ju i Brasilien. Ghanas flagga är naturligtvis större, men den mindre brasilianska flaggan vajar vackert. När vi flaggade för Uruguay för några veckor sen kom den inte upp förrän dagen efter, men å andra sidan fick den vara hissad i flera dagar. Vi får se hur länge vi kommer att fira Brasilien. 👍👍

Det blev bara en och en halv dag. Sedan kom någon på att alla våra flaggor borde tvättas

fredag 2 september 2016

Jobbarkläder

Det är verkligen variation på hur våra anställda är klädda en vanlig fredag på jobbet. Långklänningar blandat med trasiga overaller.

Tjusigt värre!


Några damer som jobbar i plantskolan

Den glade rörmokaren


Själv brukar jag ha kjol och linne. Inga strumpor. Per har långbyxor och kortärmad skjorta precis som alla andra som jobbar på kontoret, men på lördagar är det shorts som gäller.