söndag 16 augusti 2015

Västafrikas största marknad för beg bildelar

I Kumasi som ligger mitt i Ghana finns en gigantisk marknadsplats för begagnade bildelar och allt annat som kan behövas för att hålla bilen, traktorn, lastbilen, grävskopan eller nåt annat igång. 

En stor del av bildelarna kommer från Europa och är från före detta skrotbilar som demonterats och skeppats iväg. Området är mycket stort och kan närmast liknas vid en mycket välsorterad bilskrot. Det är säkert flera tusen små butiker och ett myller av folk som köper och säljer. Jag tror bilderna talar för sig men observera damen som säljer smöjfett i klickar. 

Kunderna kommer inte bara från Ghana utan oxå från omgivande länder.

Kumasi är vår närmaste större stad. Där bor ca 2 miljoner människor och en kung.

Asanti kingdom där Kumasi är huvudstad är Arrikas enda erkända kungadöme. Kungadömet har minst 300 år på nacken och kungen besegrades i ett blodigt slag i Kumasi av Engelsmännen i början av 1900 talet. Asanti king är fortfarande en mycket betydelsefull person med stort inflytande särskilt när det gäller mark. Men mer om detta en annan gång. Nu får ni hålla tillgodo med Västafrikas storsta loppis för begagnade bildelar. // Per














1 kommentar:

  1. Eftersom jag är mer intresserad av det där kungadömet och kungen (som trots att han besegrades i ett blodigt slag ändå tycks finnas) än av bildelar så ser jag fram emot fortsättningen.

    SvaraRadera