onsdag 27 april 2016

Kumasi

Vi bor helt klart på landet, så ibland känns det bra att åka in till stan. För vår del är det då Kumasi som gäller. Kumasi är Ghanas näst största stad med ett par miljoner invånare. Här finns universitet, flygplats, bra sjukhus och en jättestor marknad med 10.000 handelsbodar eller stånd. Resan dit tar nästan fyra timmar.

När vi är i Kumasi bor vi på the golden tulip som räknas som det bästa hotellet. Och middag äter vi på den bästa restaurangen, the view.
Efter maten kan man få espresso eller caffe latte. Särskilt om man nyss fyllt år.


Säkerligen även dyrast i stan. 1 GHS är ungefär 2,10 SEK. Vi har varit där tre gånger, och de kom ihåg våra namn nu i lördags.

Vi passar på att handla det som är svårt att få tag i uppe i Brong Ahafo: ost, kött, korv, smör, mjölk, yoghurt, pasta, konserver. Smart är att börja på Opoku Trading som har hyfsade priser men ingen luftkonditionering. Så vi shoppar det vi kan där på lördagen och spar färskvaror och specialgrejer till söndagen.  Vi vill ju inte att maten ska förstöras i den varma bilen. 

Den här helgen gick vi en promenad runt hotellet
Dyrt!

Fantastisk blomning! 
Trädet heter Flamboyant Tree (Delonix Regia)


På söndagsmorgonen besökte vi Rattray Park där Per poserar invid Asante-kungen Osei Tutu II. När vi kom till parken  precis när de skulle öppna höll vi på att inte komma in eftersom den person som hade hand om kassan inte kommit i tid till jobbet. Förklaringen var "han är förmodligen i kyrkan" och han var inte heller på plats en dryg halvtimme senare när vi lämnade parken. Den slant vi betalade fick han troligen aldrig reda på.
En sån här soffa vill jag ha!

Vi var också på stor festival - Akwasidae. Mer om det i separat inlägg

4 kommentarer:

  1. Är unruly Zinfandel någon olaglig variant eller bara allmänt oregerlig.
    Jag skulle nog för övrigt vara beredda att pynta 100 kr om det verkligen kniper.

    SvaraRadera
  2. Alltså, jag vet att det är ett vin från Kalifornien.

    SvaraRadera
  3. Det där vackra röda trädet "flamboyant" såg vi mycket av på vår Sydafrikaresa. Det är ännu vackrare i verkligheten än på bild.
    Det måste vara ett härligt avbrott att komma intill en storstad

    SvaraRadera
  4. Nu tryckte jag på fel knapp. men fortsätter... att kunna gå på en "fin" restaurang och äta och dricka efter behag. Det tycker jag ni ska göra så fort ni kommer åt.
    Var ska du placera soffan? Det krävs ett väldigt kraftigt träd för att den ska komma till sin rätt.

    SvaraRadera