söndag 10 maj 2015

Första veckan

Nu har vi varit här i Ghana i en vecka, men med tanke på allt vi upplevt känns det som mycket längre tid.


Vi är installerade i vårt hus som är stort och luftkonditionerat. Luftkonditioneringen behövs verkligen för det är mycket varmt ute.

I tisdags var jag tillsammans med Sharon till marknaden i Atebubu. Hon är här i trakten tillsammans med sin man och har listat ut var man kan köpa det man behöver. Det är marknad i Atebubu på tisdagar och i Kwame Danso på onsdagar. Förmodligen är det samma människor som åker till båda ställena med sina grejer. Jag köpte lite tomater, en korg till smutskläder, en skjorta till Per, tvättmedel, diskmedel, mjöl, socker, och rätt mycket andra grejer. På onsdagen åkte vi till Kwame Danso för att köpa det vi missat - ägg, mjölk och en hel del annat. Man kan köpa kylskåp, tv-apparater, mango, tyger, skor men inte ost. För att ha något att äta åkte vi till en Cold Store i Atebubu och inhandlade fryst kyckling från Brasilien. Det var nog minst 2-3 kg i paketet som kostade 90 cedis (ungefär 250 kr).  Vi missuppfattade priset på mango, och bestämde oss för att köpa för 2 cedis var. Det blev en hel kasse till oss var, så dagen efter kokade jag lite mangosylt. Riktigt god och alldeles för söt. Nästa omgång blev bara mango och lite vatten. Supergott! Eftersom vi har köpt jättedyra Corn Flakes kan vi hälla massor av billig sylt på frukostflingorna.




3 kommentarer:

  1. Gött med sylt på flingorna, men vad äter ni dem mer med? Finns det färsk mjölk eller bara sån med lång hållbarhet?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är bara mjölk med lång hållbarhet, men den smakar helt ok. Och är rätt dyr.

      Radera
  2. Vad spännande! Ni är så himla modiga! Här i Falun är det 5 grader så det är vantar på. Är det ert hus på bilden? Fint men väldigt mycket ormgräs runt om....

    SvaraRadera